Klasyczny CHLEB na zakwasie
Klasyczny CHLEB na zakwasie z mąki żytniej. Idealna kromka z masłem na śniadanie. Smakuje zupełnie inaczej niż spulchnione odpowiedniki w sklepach.
Jak przygotować domowy, klasyczny CHLEB na zakwasie z mąki żytniej
Krok po kroku jak przyrządzić domowy chleb. Jak to zrobić?
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Krok 5
Oczywiście, że proste! Prosty przepis na klasyczny chleb na zakwasie z mąki żytniej.
Składniki i
czas przygotowania:
- Całość: 20 min.
- Porcje: 4
- zakwas żytni 150 g
- mąka żytnia 500 g
- letnia woda 400 ml
- sól łyżeczka
- sezam
Ania
Moje smaki
Przedstawiam moje smakikuchni.pl. Przetestuj moje propozycje dań. Proszę napisz co sądzisz?
Zobacz także:
- Ania
Smażone jajka faszerowane w skorupkach to obowiązkowy punkt każdej Wielkanocy. Ale po co czekać cały rok. Można je zrobić nie tylko od święta.
- Ania
Szybkie placuszki z bananami, ulubionym dżemem i borówkami. Są delikatne i puszyste.
- Ania
Koreczki to absolutni królowie imprezowych stołów. Jak zrobić koreczki z serem? Z czego zrobić przekąski na imprezę? Co zrobić na szybko dla gości?
- Ania
Ciasto bananowe z chrupiącymi kawałkami orzechów włoskich, znakomite do kawy. Brzoskwinie dopełniają smaku. Uczta dla smakoszy.