Naleśniki bananowe z owocowymi dodatkami
Bananowe naleśniki to świetny pomysł na śniadanie. Z dżemem, nutellą oblane świeżym jogurtem oraz dodatkami truskawkami i winogronami. Pychotka z samego rana.
Naleśniki bananowe PRZEPIS
Przygotowanie naleśników bananowych rozpocznij o rozgniecenia bananów. Można to zrobić np. widelcem. Wymieszaj jajko z mlekiem, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj składniki razem z rozgniecionym bananem. Następnie nakładaj chochelką ciasto na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smaż z obu stron do zbrązowienia.
Z czym podawać naleśniki?
Naleśniki zazwyczaj podaje się na słodko np. z owocami, bitą śmietaną, nutellą, dżemem, konfiturami, jogurtem. Nasze naleśniki otoczyliśmy winogronami i świeżymi truskawkami. Smacznego!
Składniki
- 50 g masła
- 600 g mleka
- 2 dojrzałe banany
- 250 g mąki pszennej
- 4 jajka
- 1 szczypta soli
Czas przygotowania:
- Całość: 20 min.
- Porcje: 4
Ania
Moje smaki
Przedstawiam moje smakikuchni.pl. Przetestuj moje propozycje dań. Proszę napisz co sądzisz?
Zobacz także:
- Ania
Smażone jajka faszerowane w skorupkach to obowiązkowy punkt każdej Wielkanocy. Ale po co czekać cały rok. Można je zrobić nie tylko od święta.
- Ania
Lamb safieh (sagieh) typowa jordańska potrawa. Testowaliśmy i zdecydowanie polecamy. Plastry jagnięciny, cebula, słodka papryka, zielone chili, oliwa z oliwek, ryż.
- Ania
Koreczki to absolutni królowie imprezowych stołów. Jak zrobić koreczki z serem? Z czego zrobić przekąski na imprezę? Co zrobić na szybko dla gości?
- Ania
Ciasto bananowe z chrupiącymi kawałkami orzechów włoskich, znakomite do kawy. Brzoskwinie dopełniają smaku. Uczta dla smakoszy.