Naleśniki bananowe z owocowymi dodatkami

5/5

Bananowe naleśniki to świetny pomysł na śniadanie. Z dżemem, nutellą oblane świeżym jogurtem oraz dodatkami truskawkami i winogronami. Pychotka z samego rana.

Naleśniki bananowe z dodatkami

Naleśniki bananowe PRZEPIS

Przygotowanie naleśników bananowych rozpocznij o rozgniecenia bananów. Można to zrobić np. widelcem. Wymieszaj jajko z mlekiem, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj składniki razem z rozgniecionym bananem. Następnie nakładaj chochelką ciasto na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smaż z obu stron do zbrązowienia. 

Z czym podawać naleśniki?

Naleśniki zazwyczaj podaje się na słodko np. z owocami, bitą śmietaną, nutellą, dżemem, konfiturami, jogurtem. Nasze naleśniki otoczyliśmy winogronami i świeżymi truskawkami. Smacznego!

Składniki

Czas przygotowania:

Ania

Moje smaki

Przedstawiam moje smakikuchni.pl. Przetestuj moje propozycje dań. Proszę napisz co sądzisz?

5/5

Smażone jajka faszerowane w skorupkach to obowiązkowy punkt każdej Wielkanocy. Ale po co czekać cały rok. Można je zrobić nie tylko od święta. 

5/5

Lamb safieh (sagieh) typowa jordańska potrawa. Testowaliśmy i zdecydowanie polecamy. Plastry jagnięciny, cebula, słodka papryka, zielone chili, oliwa z oliwek, ryż.

5/5

Koreczki to absolutni królowie imprezowych stołów. Jak zrobić koreczki z serem? Z czego zrobić przekąski na imprezę? Co zrobić na szybko dla gości?  

5/5

Ciasto bananowe z chrupiącymi kawałkami orzechów włoskich, znakomite do kawy. Brzoskwinie dopełniają smaku. Uczta dla smakoszy. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *