Co zrobić kiedy mięso nie chce być kruche?

Co zrobić kiedy mięso nie chce być kruche? Jeśli przygotowujemy danie z mięsem np. boeuf strogonow i chcemy aby mięso było kruche a mimo obróbki nie chce być, to wystarczy jak dodamy do niego w trakcie smażenia trochę wódki.

Wódka powinna skruszyć mięso. Gotuj lub smaż mięso na wolnym ogniu. Dobrze sprawdzą się także takie produkty jak: ocet, sok z cytryny.

Pamiętać też należy, że liczy się moment, kiedy mięso trafi na rozgrzany tłuszcz, ilość oleju, czas smażenia. Czasem ważną rolę odgrywa to czysmażenie odbywa się pod przykryciem, czy też nie. 

5/5

Smażone jajka faszerowane w skorupkach to obowiązkowy punkt każdej Wielkanocy. Ale po co czekać cały rok. Można je zrobić nie tylko od święta. 

5/5

Lamb safieh (sagieh) typowa jordańska potrawa. Testowaliśmy i zdecydowanie polecamy. Plastry jagnięciny, cebula, słodka papryka, zielone chili, oliwa z oliwek, ryż.

5/5

Koreczki to absolutni królowie imprezowych stołów. Jak zrobić koreczki z serem? Z czego zrobić przekąski na imprezę? Co zrobić na szybko dla gości?  

5/5

Ciasto bananowe z chrupiącymi kawałkami orzechów włoskich, znakomite do kawy. Brzoskwinie dopełniają smaku. Uczta dla smakoszy. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *